söndag 3 januari 2010

Jason Rouse på Laughs at The Liffey i lördags

Laughs at the Liffey drog igång standup-året 2010. I vanliga fall har de sina kvällar på torsdagar, men igår hade man en specialkväll då den kanadensiska komikern Jason Rouse hade premiär på sin världsturné ”International Terrorism”. Kvällen började med ett kort inhopp av Rune Sörlie som körde sin lugna och säkra stil. Detta var hans första framträdande på The Liffey, men trots att nervositeten gjorde sig bitvis synlig, gjorde han ett säkert framträdande. Nästa komiker var Evelyn Mok som var lika udda och bra på engelska som hon vanligtvis är på svenska. Hon vågade hitta på nya saker även här, bl.a tog hon upp kvällens konferencier Pete Taggart på scenen och fick honom att läsa upp några punkter av fördomsfull ”fakta” om irländare (då han ursprungligen kommer från Irland). Mycket imponerande. Efter Evelyn var det Aron Flams tur att inta scenen. Det kändes som att Aron inte hade sin bästa dag igår och det speglade av sig på scenen. Men trots detta visade han sitt vanliga lugn och körde sitt set, som det proffs han blivit.

Nu var det Jasons tur! Det märktes ganska tydligt att det var honom publiken hade väntat på. Det första han gör är att ge sig på tidigare komiker på ett ganska rått men ändå varmt sätt. Han kör en knapp halvtimme, och för er som sätt Jason förut vet att det brukar börja strax under bältet och sen bara ta sig längre och längre ner. Även så denna kväll, men publiken gillar det även om inte allt går hem. Kanske mest för att det var 90% svensktalande publik och alla grejer inte gick hem på grund av språket. Vid ett tillfälle säger han ”this is not a comedyshow anymore, it´s more of a hostage situation” och skrattar lite, och plötsligt är publiken med honom igen.

Gårdagens show var som sagt premiären av hans världsturné ”International Terrorism”, där han ska åka runt i 13 länder och göra olika typer av framträdanden. Allt från små klubbar till arenor. Turnén är ett experiment han gör för sin live-dvd som ska spelas in i Los Angeles till hösten. En turné där han slipar till gamla skämt och testar nya saker.

Laughs At the Liffey kör varje torsdag kl 20.30 på The Liffey i Gamla Stan

Piis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar